вівторок, 15 травня 2018 р.

Лекція


Катастрофічний стан навколишнього середовища, що нині вже істотно визначає здоров’я людей, тривалість їхнього життя, саму можливість стабільного існування, спонукає до дослідження та роздумів усіх небайдужих людей. Власне, стає зрозумілим, що сфера природокористування повинна служити об’єктом пильної уваги кожного з громадян. Сьогодні важливо щоб усі – і дорослі, і діти – стали на шлях співробітництва з природою. Тому визначальним для розв’язання екологічних проблем сучасності є формування екологічної свідомості та культури суспільства. У вирішенні цих завдань першорядну роль повинні відігравати екологічна освіта та екологічне виховання. Проблема глибокого оволодіння екологічними знаннями, формування екологічного мислення, свідомості і культури стала темою зустрічі членів методичного об’єднання вихователів старших класів на яку був запрошений представник ЕГО «Зелений Світ» Олександр Степаненко.


Педагогам школи було представлено ілюстровану лекцію «Ризики будівництва каскаду гідроелектростанцій на Дністровському каньйоні», а учні-старшокласники ознайомилися з презентацією від «Зеленого Світу» на тему «Дністровський каньйон – одне з «Семи Природних Чудес України».



 Зацікавлення школярів викликало обговорення практичних питань дружньої для довкілля поведінки – що потрібно для того, аби наша поява на лоні природи не несла шкоди усьому живому та не залишала брудних слідів? Майбутня екскурсія на Дністер дасть можливість вихованцям школи зрозуміти необхідність збереження його первозданної краси та цілісності.

Немає коментарів:

Дописати коментар