понеділок, 28 січня 2019 р.

День Соборності України


    День Соборності Українисвято, що відзначається щороку в день проголошення возз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
22 січня 1918 року у приміщенні Київського Будинку вчителя було підписано Четвертий універсал, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. А 1919 року в цей самий день на Софіївській Площі в Києві було проголошено Акт Соборності українських земель.
Таким чином, рівно через рік після проголошення незалежності України, відбулося об’єднання українських земель, а разом з тимукраїнських традицій, звичаїв, мови, що мало велике історичне значення для українського народу. Відтоді 22 січня ввійшло в історію України як День Соборності.
22 січня 2019 року учні Тлумацької школи-інтернату відвідали ювілейну академію присвячену 100-річчю Соборності України «Моя Соборна Україна, знов зустрічає день новий», яка відбулася у приміщенні Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру ім. І.Франка, ознайомилися з виставкою Івано-Франківського краєзнавчого музею та музею визвольної боротьби імені Степана Бандери «В єдності наша доля» і побачили театралізовану реконструкцію підписання Акта Злуки.





Немає коментарів:

Дописати коментар